Megéri klímával fűteni?

Takarékosabb mint elsőre gondolnád

Sokan abban a hitben élnek, hogy “spórolni kell” a klímával mert nagyon sokat fogyaszt. A régebbi un. on-offos készülékekre ez még igaz is volt, hiszen a készülék kompresszora vagy 100%-os teljesítményen működött vagy 0. A modern inverteres készülékek kompresszora azonban már tudja akár 5-100% között szabályozni teljesítményét, így lényegesen(!) kevesebbet fogyaszt, amennyiben megfelelően használjuk. Kijelenthető, hogy modern klímákat használni igenis olcsó!​

Klímás fűtés további előnyei

Nincs szükség hosszas engedélyeztetési procedúrára, kéményre és bárhol kialakítható, variálható. Kialakításához nem kell az egész lakást szétbombázni, használat közben nincs kellemetlen füst sem. Később kombinálható napelemmel is, hogy akár ingyenes energiánk legyen. Bármilyen fűtésrendszerrel szembeni legfőbb előnye, hogy télen fűtésre, nyáron hűtésre is lehet használni, mindezt egy áráért.

+1 a jelenlegi energiaválságban a gáz ára lényegesen megnőtt és könnyedén hiány is kialakulhat a téli hónapokban. Figyelembevéve a szűkös hatósági áras fogyasztási keretet, amit sajnos várhatóan a lakosság nagy része át is fog lépni az árak alakulása a következő:

Gáz esetében: 102 forint/m3, helyett 747 forint/m3 lesz az új díjszabás, azaz több mint HÉTszerese!!

Villany esetében: 36 forint helyett csak 70,10 forint/kWh, azaz ez csak kevéssel több mint a KÉTszerese!

+ bizonyos klímákra igényelhető kedvezményes H-tarifa is, ebben az esetben 23 forint/kWh ár!

Ebben a nagyon rövid videóban a gázos fűtésrendszert hasonlítom össze a klímával és hőszivattyúval

itt pedig az elektromos fűtést hasonlítom össze a klímával és hőszivattyúval

Minden klíma alkalmas fűtésre?

Fogyasztás tekintetében hűtésnél nincs óriási különbség egy nagyon drága és olcsóbb készülék között, inkább a készülék elhelyezése és megfelelő működtetése befolyásolja a fogyasztást. Fűtésnél már óriási a különbség fogyasztás és komfortérzet figyelembevételével. Minden klíma tud fűteni, de nem mindegy hogyan. Egy olcsóbb hűtő-fűtő klímát ha összehasonlítunk egy drágább fűtésre optimalizált készülékkel óriási a különbség fűtés funkcióban. A fűtés optimalizált készülékek sokkal olcsóbban és megbízhatóbban üzemeltethetőek télen, lényegesen kissebb a meghibásodás lehetősége, megfelelően tudják tartani hideg éjszakákon is a beállított hőmérsékletet és akár -30 fok környékén is üzemelnek.

Mielőtt mindenki azonnal fűtésoptimalizált klímát venne

A sok pozitívumnak köszönhetően nem meglepő, hogy a fűtésre optimalizált készülékek drágábbak mint a sima klímák. Jó hír, hogy nem feltétlen kell mindenkinek fűtésoptimalizált klíma. Vásárlás előtt el kell döntenünk, hogy mikor és mire szeretnénk használni klímánkat. Amennyiben átmeneti időszakban amíg nincs távhő, nem kapcsoljuk be a központit vagy nem izzítjuk a konvektorokat és jellemzően nincsenek nagy hidegek csak 10-15 fok körüli hőmérséklet elegendő bármelyik fűteni tudó modern klíma. Amennyiben már nagyobb hidegekben is szeretnénk rásegíteni másik rendszerünkre, pl. fatüzelésre egy sima fűtésre előkészített klíma is megfelelő lehet, ami egy egyszerű készülék csepptálca fűtéssel és karterfűtéssel. Amennyiben ténylegesen elsődlegesen klímával szeretnénk a fűtést megoldani már mindenképp a lehető legminőségibb és legnagyobb hatékonyságú fűtésoptimalizált készüléket javaslom. Ezekre a felhasználási területekre a következő típusokat javaslom:

Fűtés klímával?

Legjobb helyen jársz, ha

 • Műszaki tanácsra van szükséged:
 • Készülék elhelyezését illetően
 • A megfelelő teljesítményű készülék kiválasztásában
 • Eligazodni a rengeteg klíma és hőszivattyú márkában-típusban
 • Igényeidhez legmegfelelőbb ár/érték arányú készülék kiválasztásában
 • Számít a professzionális kivitelezés:
 • Választott készülék szakszerű beüzemelése
 • Jó minőségű szerelési segédanyagok felhasználásával
 • Hosszútávra szeretnél jól működő klímát vagy hőszivattyút:
 • Beszerelt készülékeinkre 3-5 vagy akár 10 év garanciát vállalunk
 • Minden évben VALÓS karbantartást végzünk a készülék hosszútávú működése és az egészségetek érdekében

Forgalmazott készülékeink

Ez még korántsem minden...

Pár hasznos információba beavattam a kedves olvasót, de még nem teljesen elegendő a számunkra megfelelő klíma kiválasztásához. Jó hírem, hogy készítettünk több videót is ami kifejezetten a klímával való fűtés kérdését járja végig röviden de a lehető legnagyobb részletességgel.

Érdeklődés

Vegyük fel a kapcsolatot

Telefonon és emailben is egyaránt elérhetőek vagyunk, üzenjetek vagy hívjatok nyugodtan!